ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Από την πολυφωνία των υπουργών στην πολυφωνία των ειδικών

Από την πολυφωνία των υπουργών στην πολυφωνία των ειδικών Κύριο

12:01 - 12 Ιαν 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Καθώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της… υπουργικής πολυφωνίας σε σχέση με τα μέτρα κατά της πανδημίας και τις εκτιμήσεις για το πότε θα ανοίξει η αγορά και θα χαλαρώσει το απαγορευτικό, ένα νέο πρόβλημα παρουσιάζεται.

Είναι η δημόσια πολυφωνία των ειδικών, οι οποίοι καθημερινώς, εδώ και πολύ καιρό, παρελαύνουν από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα. 

 

Χαρακτηριστικά είναι όσα παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες. Ενώ από πολιτικής πλευράς έχει δοθεί η γραμμή «όλες οι ανακοινώσεις θα γίνονται την Παρασκευή έπειτα από τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών», οι ειδικοί λένε ο καθένας τα δικά του καθημερινώς. 

 

Για παράδειγμα, ο καθηγητής Σύψας περιέγραψε την Δευτέρα ένα εφιαλτικό σενάριο, για την εξέλιξη της πανδημίας με φράσεις όπως «σοκ και δέος» και άλλα. 

 

Ο έτερος καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μίλησε την Τρίτη για ενδεχόμενο επιβολής νέου απαγορευτικού, παρόμοιου με το περυσινό. 

 

Και την ίδια στιγμή η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν (με μέτρα, φυσικά) και ότι τα καταστήματα λιανικής μπορούν να λειτουργήσουν, όπως λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ. 

 

Πολύ δύσκολα θα βγει άκρη, είναι φανερό…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.