ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο επικεφαλής της Astra Zeneca «δίνει στεγνά» την Επιτροπή

Ο επικεφαλής της Astra Zeneca «δίνει στεγνά» την Επιτροπή Κύριο

17:06 - 27 Ιαν 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το εν εξελίξει θέατρο μεταξύ της Επιτροπής και των φαρμακευτικών, ειδικώς δε της Astra Zeneca, μάλλον αφήνει εκτεθειμένη την Ενωση και τους αρμοδίους της, στον βαθμό που ευσταθούν οι ισχυρισμοί του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Ενώ οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες διαμαρτύρονται και απειλούν θεούς και δαίμονες λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων, ο επικεφαλής της AstraZeneca Πασκάλ Σοριό, αποκαλύπτει κάτι που όλοι σχεδόν υποπτεύονταν: Η ΕΕ καθυστέρησε πολύ στις  παραγγελίες.

Όπως έγινε γνωστό, η βρετανική κυβέρνηση είχε συνάψει συμφωνία και είχε κάνει τις παραγγελίες της ήδη από τον Μάιο του 2020, όπως και η αμερικανική. Η ΕΕ το έκανε μόλις τον Αύγουστο και τώρα διαμαρτύρεται για την αδυναμία παράδοσης ποσοτήτων ενός εμβολίου, το οποίο σημειωτέον, δεν έχει ακόμη καν εγκρίνει επισήμως (αναμένεται να το κάνει στις 29 του μηνός).

Άλλο ένα δείγμα της ευρωπαϊκής δυσκαμψίας, η οποία χρόνια τώρα διαπιστώνεται στο οικονομικό πεδίο, όμως φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο και εν προκειμένω πολύ σοβαρότερο…

Τελευταία τροποποίηση στις 17:31 - 27 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.