ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ατυχής δήλωση του υφυπουργού Παιδείας και η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους

Η ατυχής δήλωση του υφυπουργού Παιδείας και η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους Κύριο

11:44 - 28 Ιαν 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οπωσδήποτε θα είναι άδικο και ανακριβές να χαρακτηρίσει κανείς «χουντικό» τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο. Πλην όμως, μία ατυχής και αχρείαστη αναφορά του σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, έδωσε αφορμή στην αντιπολίτευση να βγει «στα κάγκελα».

 

Με αφορμή το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι κατά τη δεκαετία του 1960, εκτός από το σπουδαστικό της ασφάλειας που χαφιέδιζε τους φοιτητές, στην πανεπιστημιούπολη της Αθήνας υπήρχε αστυνομικός σταθμός. 

 

Η αναφορά αυτή, ενώ μαίνεται η αντιπαράθεση για το σχέδιο της κυβέρνησης να ιδρύσει ειδικό αστυνομικό σώμα για την φύλαξη των πανεπιστημίων, προφανώς και έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να αρπάξει την ευκαιρία, να επιτεθεί στην κυβέρνηση και να ανακοινώσει τη συμμετοχή του στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, προσπαθώντας να ανέβει στο κύμα των αντιδράσεων και να δείξει ότι επιστρέφει στους δρόμους και στην μαχητική αντιπολίτευση. 

 

Όχι ότι φταίει αποκλειστικά ο υφυπουργός Παιδείας γι’ αυτό, αλλά όσο να ‘ναι μία προσοχή στο τι λέγεται και πώς, χρειάζεται σε αυτή τη συγκυρία…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.