ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Όχι» από τον Πούτιν στην πρόσκληση να παρευρεθεί στην παρέλαση της 25ς Μαρτίου

«Όχι» από τον Πούτιν στην πρόσκληση να παρευρεθεί στην παρέλαση της 25ς Μαρτίου Κύριο

17:42 - 29 Ιαν 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μεν τα σχέδιά της για την διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου με αφορμή την επέτειο των 200 ετών της επανάστασης του 1821, όμως ένας από τους υψηλούς προσκεκλημένους έσπευσε να απαντήσει αρνητικά.

Για συμβολικούς λόγους, επιθυμία της κυβέρνησης ήταν να παρευρεθούν στην παρέλαση οι ο Πρόεδρος Πούτιν, ο Πρόεδρος Μακρόν και ο Πρίγκιπας Κάρολος, ως εκπρόσωποι των τριών χωρών που συνέβαλαν στην δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Την Παρασκευή όμως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε με μία λιτή δήλωση ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα παρά την πρόσκληση που του έγινε, ώστε να παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Δεν θέλει πολύ για να κατανοήσει κανείς ότι δεν είναι προσωπικό το θέμα, αλλά η άρνηση οφείλεται στη ρωσική δυσαρέσκεια λόγω της  ενίσχυσης της αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα (βλ. Αλεξανδρούπολη και Σούδα) και της εν γένει αναβαθμισμένης ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας.

Είναι φανερό το πόσο δύσκολη παραμένει η βελτίωση στις σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας, δεδομένης και της στάσης της Μόσχας έναντι της Τουρκίας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.