ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το καρναβάλι τους μάρανε

Το καρναβάλι τους μάρανε Κύριο

14:11 - 03 Φεβ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί κανείς να κατανοήσει τις ανησυχίες επαγγελματιών, διαφόρων κατηγοριών (βλ. εστίαση) για το πλήγμα που δέχονται λόγω περιοριστικών μέτρων. Μπορεί να πει κάποιος ότι κατανοεί και την κόπωση των πολιτών, με ό,τι αυτή συνεπάγεται. Μπορεί να καταλάβει και ότι δεν μπορεί να παραμένουν όλα για πάντα κλειστά, για προφανείς λόγους.

 

Αυτό που είναι εντελώς ακατανόητο όμως είναι η επιμονή διαφόρων στο να γιορτάσουν το καρναβάλι. Μπορεί για κάποιες περιοχές, πόλεις, χωριά της χώρας να είναι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις οικονομικά ευεργετικές και οι δήμαρχοι να λένε όσα θέλουν να ακούσουν οι ψηφοφόροι τους. 

 

Πώς όμως το φαντάζονται, με την εμπειρία του ενός έτους συμβίωσης με τον covid; Το ωραίο είναι δε ότι μιλούν και διεκδικούν το δικαίωμα στο καρναβάλι άνθρωποι από την επαρχία, από περιοχές δηλαδή δίχως επαρκείς υγειονομικές υποδομές. 

 

Το κακό είναι ότι η περίοδος του καρναβαλιού συμπίπτει με την χειρότερη δυνατή εποχή, από άποψη επιδημιολογικής επικινδυνότητας. Και υπό αυτό το πρίσμα, στις αμέσως επόμενες ημέρες θα κριθούν τοπικές αρχές, κοινωνίες, πολίτες και φυσικά η κεντρική κυβέρνηση, ως προς τα μέτρα που θα ληφθούν, το πώς θα τηρηθούν και τι αποτέλεσμα θα υπάρξει…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.