ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Προς προανακριτική για Παππά η υπόθεση του «ΣΥΡΙΖΑ-channel»;

Προς προανακριτική για Παππά η υπόθεση του «ΣΥΡΙΖΑ-channel»; Κύριο

10:59 - 05 Φεβ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εν μέσω πανδημίας και αβεβαιότητας ως προς τον χρόνο και τον τρόπο τερματισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα πολιτικά μέτωπα φαίνεται ότι δεν καταλαγιάζουν.

Η σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με αιχμή τις αλλαγές στην Παιδεία συνεχίζεται, έστω και ερήμην της κοινωνίας, η οποία κατά τις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως συμφωνεί με την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων. Φαίνεται όμως ότι σύντομα θα ανοίξει ένα άλλο παράλληλο μέτωπο, με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. 

 

Η διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τον Νίκο Παππά και την υπόθεση Καλογρίτσα - «ΣΥΡΙΖΑ-channel», πιθανολογείται ότι οδηγεί στην διαδικασία για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το πάλαι ποτέ alter ego του Αλέξη Τσίπρα. 

 

Η στόχευση θα είναι προφανής, καθώς η υπόθεση αγγίζει και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως κάποια ερωτήματα είναι αναπόφευκτα. Όλα φυσικά εξαρτώνται από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και πόσο αυτά «καίνε» το πρώην υπουργό. 

 

Παρά ταύτα, κάποιοι αναρωτιούνται κατά πόσον ενδείκνυται μία κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης σε τέτοιο πεδίο και υπό αυτές τις γενικότερες συνθήκες. Ή ακόμη και για το ποια πολιτικά αποτελέσματα θα έχει μία τέτοια εξέλιξη. Με το ΣΥΡΙΖΑ σε κατάσταση μερικής αποσύνθεσης και δημοσκοπικής καθήλωσης, θα του δοθεί η ευκαιρία να συσπειρωθεί ή θα απελευθερώσει άλλες δυνάμεις και φωνές κριτικής κατά της ομάδας Τσίπρα - Παππά; 

 

Οι απαντήσεις δεν είναι δεδομένες, αλλά μάλλον θα δοθούν σύντομα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.