ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Βαρουφάκης διέγραψε τον Μούτση μετά την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

Ο Βαρουφάκης διέγραψε τον Μούτση μετά την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση Κύριο

14:21 - 05 Φεβ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Aντίκτυπο και στην πολιτική ζωή - έστω και περιορισμένης σημασίας - είχε η καταγγελία της τραγουδίστριας Λύδιας Σέρβου, η οποία δήλωσε ότι σε ηλικία 15 ετών είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον Δήμο Μούτση.

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης διαγράφηκε από το ΜεΡΑ 25, το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη, του οποίου υπήρξε ένθερμος και διακεκριμένος υποστηρικτής. 

 

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι «με λύπη (όχι, δεν είναι αυτή η σωστή λέξη: με φρίκη) ακούσαμε τη γενναία καταγγελία της τραγουδίστριας Λυδίας Σέρβου για σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη σε νεαρή ηλικία, και για την οποία κατονομάζει ως δράστη άνθρωπο που φέρει την ιδιότητα του μέλους του ΜέΡΑ25, τον συνθέτη Δήμο Μούτση».

 

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι «το ΜέΡΑ25 έχει προχωρήσει ήδη σε αναστολή της ιδιότητας μέλους του Δήμου Μούτση και φυσικά θα συνεχίσουμε τη μάχη για την εξάλειψη φαινομένων έμφυλης καταπίεσης, βίας, και παραβίασης βασικών αρχών της ανθρώπινης συνύπαρξης».

 

Η χιονοστιβάδα καταγγελιών είναι προεξοφλημένο ότι θα συνεχιστεί και είναι άγνωστο πόσοι επαγγελματικοί χώροι, της πολιτικής συμπεριλαμβανομένης, θα μείνουν ανεπηρέαστοι…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.