ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Γερμανός πρέσβης πάει να γκρεμίσει ό,τι κατάφεραν οι προκάτοχοι του

Ο Γερμανός πρέσβης πάει να γκρεμίσει ό,τι κατάφεραν οι προκάτοχοι του Κύριο

13:06 - 08 Φεβ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οι ελληνογερμανικές σχέσεις πέρασαν από 40 κύματα την προηγούμενη δεκαετία, για λόγους που όλοι γνωρίζουν. Υπό αυτή την έννοια, το έργο των Γερμανών πρέσβεων στην Ελλάδα δεν ήταν και το ευκολότερο.

Και είναι γεγονός ότι οι τρεις προηγούμενοι επικεφαλής της γερμανικής διπλωματικής αποστολής στη χώρα μας (Βόλφγκανγκ Ντολτ, Πέτερ Σόοφ και Γενς Πλέτνερ), υπήρξαν πολύ προσεκτικοί και σε κάποιες περιπτώσεις ενήργησαν πολύ εποικοδομητικά. 

 

Δεν ισχύει το ίδιο για τον σημερινό πρέσβη, Ερνστ Ράιχελ. Τους τελευταίους μήνες έχει πολλές φορές αναρτήσει ατυχή σχόλια στο twitter, υπερβαίνοντας τα όρια της διπλωματίας και προκαλώντας αντιδράσεις. 

 

Το μεγάλο φάουλ όμως το έκανε τις προηγούμενες ημέρες, με μία ανάρτηση στην οποία σχολιάζει και κάνει υποδείξεις στον δημοσιογράφο Τάσο Τέλογλου, ο οποίος αναπαρήγαγε κάποιο άλλο σχόλιο ξένου συναδέλφου για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας-Γερμανίας. 

 

Ο κ. Ράιχελ θεώρησε πρέπον να σχολιάσει με αφορμή αυτό: «Ως σοβαρός δημοσιογράφος που κάνει έρευνα, γνωρίζετε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τον (αγωγό) Nord Stream 2 (έτσι ονομάζεται); Γιατί δεν γράφετε κάτι για την πρόσκληση στον Πούτιν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου;».

 

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και σχόλια, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω: 

 

{https://twitter.com/ReichelErnst/status/1357936036563849217}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.