ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ελληνική, «ειδησεογραφική» κακοκαιρία

Η ελληνική, «ειδησεογραφική» κακοκαιρία Κύριο

14:55 - 15 Φεβ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα όποτε χιονίζει, βρέχει, κάνει ζέστη ή κάνει κρύο, είναι μάλλον μοναδικό παγκοσμίως φαινόμενο. Έκτακτα δελτία ειδήσεων, δραματικοί τόνοι, πολιτική αντιπαράθεση και αλληλοκατηγορίες, είναι οι πρώτες και βέβαιες παρενέργειες των καιρικών φαινομένων.

 

 

 

Αν κλείσουν προληπτικά οι δρόμοι, γίνεται φασαρία, αν δεν κλείσουν και αποκλειστούν οχήματα, πάλι γίνεται φασαρία, οι εντολές ή συστάσεις της πολιτικής προστασίας αντιμετωπίζονται ως εκδηλώσεις φασιστικής και ολοκληρωτικής νοοτροπίας και πάει λέγοντας. 

 

Μπορεί όλα αυτά να εντείνονται βέβαια στην παρούσα συγκυρία, καθώς ένας χιονιάς δίνει την ευκαιρία ενός παράδοξου ειδησεογραφικού απεγκλωβισμού, από το μονοθεματικό σφυροκόπημα της πανδημίας. 

 

Παρά ταύτα, οι αντιδράσεις είναι ενδεικτικές της γενικής νοοτροπίας. Οι έκτακτες συνθήκες είναι έκτακτες συνθήκες και αυτό συμβαίνει παντού στον κόσμο. 

 

Όσοι δε έχουν την εντύπωση ότι τα ελληνικά νησιά θα μπορούσαν να έχουν υποδομές Ελβετίας , καλό θα είναι να εξηγήσουν και το πώς θα γίνει αυτό…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.