ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Το σεντόνι του χιονιά» που όμως δεν στρώθηκε στο Καρά Τεπέ…

«Το σεντόνι του χιονιά» που όμως δεν στρώθηκε στο Καρά Τεπέ… Κύριο

17:13 - 18 Φεβ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα υποδοχής είναι καλές. Όμως θα ήταν και ορθό να σταματήσει η προσπάθεια εκμετάλλευσης του προσφυγικού σε όλες τις εκδοχές του για διάφορους, ασήμαντους μικροκομματικούς σκοπούς.

Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διακριθεί πολλαπλώς σε αυτό το πεδίο, η πραγματικότητα είναι εκείνη που έρχεται και εκθέτει πολλά από τα στελέχη του. 

 

Τελευταίο περιστατικό ήταν η γκάφα του Νίκου Ξυδάκη, λίγες μόλις ημέρες μετά την οργή του κατά των «κωλοδεξιών». Μιλώντας στην εκπομπή του στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ «Στό Κόκκινο», είπε μεταξύ των άλλων την Πέμπτη: «Ας μην γκρινιάζουμε, όμως, καθόλου να μην γκρινιάζουμε. Γιατί άλλοι άνθρωποι, αυτήν τη στιγμή με το χιόνι να σκεπάζει τα πάντα σαν Σινδόνη, σαν "Νεκρική Σινδόνη" που λέει ο Παπαδιαμάντης, στο Καρά Τεπέ. Στους καταυλισμούς των προσφύγων, με γυναικόπαιδα, με παιδάκια, με μωρομάνες, με αδύναμους ανθρώπους κάτω από το σεντόνι του χιονιά»,

 

Αμέσως μετά συνδέθηκε τηλεφωνικά με την Λέσβου, με προσκεκλημένο τον Γιώργο Πάλλη, φαρμακοποιό και πρώην βουλευτή Λέσβου (στις δεύτερες εκλογές του 2015). Μιλώντας για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στον καταυλισμό του Κάρα Τεπέ, ο κ. Πάλλης ανέτρεψε όλα όσα είχε προηγουμένως πει ο Νίκος Ξυδάκης. «Καλημέρα Νίκο, ευτυχώς η Μυτιλήνη δεν είναι χιονισμένη», είπε ο κ. Πάλλης. 

 

Η αμηχανία του πρώην υπουργού Πολιτισμού εκδηλώθηκε με ένα αινιγματικό και αμήχανο «ναι»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.