ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Και επισήμως στο πλευρό Κουφοντίνα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στη Βουλή

Και επισήμως στο πλευρό Κουφοντίνα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στη Βουλή Κύριο

14:06 - 23 Φεβ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η συζήτηση της Τρίτης στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το σ/ν του υπουργού Επικρατείας με τίτλο «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής», ήταν μία πρόγευση αυτού που θα πρέπει να αναμένει κανείς για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση της Πέμπτης.

 

Ελάχιστα συζητήθηκε το νομοσχέδιο, πρωτίστως επιχειρήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ να στραφεί κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση Λιγνάδη. 

 

Δεδομένης της περιορισμένης παρουσίας βουλευτών, η ένταση ήταν ελεγχόμενη, ωστόσο οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ προξένησαν έκπληξη. 

 

Ενώ βάσει στρατηγικής προέταξε την κριτική για την υπόθεση Λιγνάδη, την ίδια στιγμή, κεντρικό και επαναλαμβανόμενο αίτημα του ήταν η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Κουφοντίνα για τις συνθήκες κράτησης του. Αυτό έγινε εξ αρχής με την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου σχεδόν να ξεκινά την ομιλία της με αυτό το θέμα, ενώ ακολούθησε και ο πρώην πρόδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Ραγκούσης.

 

Ο καθένας βέβαια επιλέγει το κοινό του στην πολιτική, αλλά εν τέλει έτσι ορίζει και την πολιτική του δυναμική, αλλά και την πολιτική του οξυδέρκεια. Υπάρχει βέβαια και το πολιτικό DNA, που καθορίζει τα πάντα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.