ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πώς (δεν) θα κυλιστούν όλοι μαζί στο βούρκο;

Πώς (δεν) θα κυλιστούν όλοι μαζί στο βούρκο; Κύριο

13:12 - 24 Φεβ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο κατήφορος του δημόσιου και πολιτικού διαλόγου με φόντο την υπόθεση Λιγνάδη, δύσκολα θα βρει τέλος και το ποια θα είναι τα απόνερα του μάλλον θα είναι ένα σίριαλ που θα παρακολουθούμε για καιρό.

Το αν έγιναν λάθος χειρισμοί και ποιοι δεν θέλει και πολλή συζήτηση, καταφαίνεται στο πώς το θέμα έχει κυριαρχήσει παντού. 

 

Πολλή συζήτηση δεν θέλει και το ότι ο κατά τα άλλα πολιτικά ανύπαρκτος ΣΥΡΙΖΑ, βρήκε αφορμή ώστε ανερυθρίαστα (η συστολή δεν τον διακρίνει άλλωστε…) να διαμορφώσει ένα νέο μέτωπο διχασμού και έντασης, στα πρότυπα του αντιμνημονιακού αντάρτικου του 2012-2015. 

 

Με όλα αυτά σε εξέλιξη, ο Μητσοτάκης επέλεξε να μεταφέρει τη συζήτηση στη Βουλή, την Πέμπτη. Κατά προφανή τρόπο, θα επιχειρήσει να φέρει τον Τσίπρα αντιμέτωπο με τις χυδαιολογίες του συριζαϊκού παράλληλου σύμπαντος των κοινωνικών δικτύων και έτσι να τον εκθέσει. Όμως ο κίνδυνος να κυλιστούν όλοι μαζί στο βούρκο, είναι μεγάλος.

 

Μένει να φανεί αν αυτή η επιλογή θα είναι ο σοφότερη δυνατή. Η σύγκρουση αναμένεται σφοδρή και υπάρχει μία λεπτομέρεια καθοριστική. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, όχι λόγω ρητορικής δεινότητας, αλλά με εφόδιο το αχαλίνωτο θράσος, δεν διστάζει να εκστομίζει κάθε είδους ακρότητα. Πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό και ποιος θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης θα φανεί. Αν μπορεί να υπάρξει νικητής…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.