ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μέσα στα επεισόδια «χάθηκε» και η προανακριτική για τον Παππά

Μέσα στα επεισόδια «χάθηκε» και η προανακριτική για τον Παππά Κύριο

13:26 - 10 Μαρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη ήταν περίπου αναμενόμενα. Είτε επειδή στην ουσία είχαν προαναγγελθεί από διάφορους του «κινήματος», είτε επειδή όλοι καταλάβαιναν ότι η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι, έπειτα από το κρούσμα αστυνομικής βίας της προηγούμενης Κυριακής.

Έχει τη σημασία του το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε δια στελεχών του, είτε δια της νεολαίας του, καλούσε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση (εν μέσω πανδημίας, και «δεχόμενος το ρίσκο…). 

 

Έχει σημασία και ότι μετά την απόπειρα δολοφονίας του αστυνομικού από τον όχλο, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να αποστασιοποιηθεί και να καταδικάσει (sic) τη βία, δικαιολογώντας την ωστόσο με το γνωστό «η βία παράγει βία». 

 

Μία αξιοσημείωτη σύμπτωση όμως, έχει επίσης ενδιαφέρον. Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, πέρασε στα «ψιλά» μία σημαντική είδηση: Η πρόταση για την σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Νίκο Παππά και τη δράση του στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-channel. 

 

Να πει κανείς ότι όλα έγιναν γι’ αυτό το λόγο είναι προφανώς παρακινδυνευμένο και δεν επιβεβαιώνεται. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.