ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρέλαση 25ης Μαρτίου ή διαδήλωση; 

Παρέλαση 25ης Μαρτίου ή διαδήλωση;  Κύριο

15:53 - 11 Μαρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Θα ήταν ομολογουμένως κάπως παράξενο να μην πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση στην εφετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, που συμπίπτει και με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Αναγνωρίζοντας και την αναγκαιότητα για εξυπηρέτηση των ισχυρών συμβολισμών, η κυβέρνηση αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση, δίχως όμως την παρουσία κόσμου - κάτι που μπορεί και να θεωρηθεί αυτονόητο. 

 

Εν όψει αυτών για το θέμα της διεξαγωγής της στρατιωτικής παρέλασης ρωτήθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει; 

 

Αποκρινόμενος με βάση το πνεύμα των ημερών και κάνοντας ένα έμμεσο αλλά εύστοχο σχόλιο για όσα παράδοξα συμβαίνουν, ο καθηγητής απάντησε: «Η παρέλαση είναι μια εκδήλωση που δεν πρέπει να επιτραπεί. Μπορούμε να την ονομάσουμε διαδήλωση και να πάμε».

 

Όσοι δεν διαθέτουν χιούμορ θα εκλάβουν την φράση αυτή ως παρότρυνση στο κόσμο να πάει να παρακολουθήσει την παρέλαση, όμως είναι σαφές ότι πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο - (για να μην θυμηθούμε την θλιβερή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, όταν οι μπάχαλοι είχαν μετατρέψει τη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης σε αντιμνημονιακό συλλαλητήριο)…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.