ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σε αναζήτηση ρεαλιστικής διαχείρισης της πανδημίας

Σε αναζήτηση ρεαλιστικής διαχείρισης της πανδημίας Κύριο

11:21 - 17 Μαρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το κλισέ είναι γνωστό: «Διανύουμε δύο πολύ κρίσιμες εβδομάδες»… Και αυτό συμβαίνει εδώ και ένα χρόνο. Μόνο που τώρα είναι σε όλους αντιληπτό ότι όσο κρίσιμες και αν είναι οι εβδομάδες, αυτό που γινόταν, δεν μπορεί να συνεχιστεί και απαιτείται κάτι άλλο.

Τι ακριβώς είναι αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, αλλά όπως διαπιστώνει όποιος κυκλοφορεί στους δρόμους, τα μέτρα που επιβάλλονται, χρειάζονται μία προσαρμογή στην πραγματικότητα. 

 

Κρίσιμο σημείο ωστόσο είναι να διακριβωθεί σε ποιο ακριβώς στάδιο βρισκόμαστε επιδημιολογικά. Ο δείκτης θετικότητας τις προηγούμενες ημέρες έχει ανάβει ανησυχητικά (την Τρίτη ήταν στο 12,30% και ενώ το όριο συναγερμού είναι στο 4%). Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τελικά αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη το πρωί συνεδρίαση της επιτροπής των επιδημιολόγων, όπου θα εξεταζόταν η τροποποίηση του μείγματος μέτρων και ενδεχομένως το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων. 

 

Έγινε αντιληπτό ότι με τα δεδομένα της Τρίτης και με την πίεση στα νοσοκομεία στο κόκκινο, κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν και ότι θα έπρεπε να υπάρξουν πιο αντιπροσωπευτικά στοιχεία από τα τεστ των επόμενων ημερών. 

 

Φαίνεται πάντως ότι αναγκαστικά από τις επόμενες εβδομάδες θα πάμε σε κάποιο άλλο μοντέλο διαχείρισης. Μπορεί ο ιός να είναι ακόμη εδώ, όμως είναι και τα εμβόλια και μάλλον σε λίγο καιρό θα πάμε και σε διενέργεια μαζικών τεστ, τα οποία θα μπορεί κανείς να προμηθευτεί και να κάνει και μόνος. 

 

Αυτός ο συνδυασμός θα επιτρέψει και το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων. Έπειτα θα έλθει το καλοκαίρι και… ο Θεός βοηθός. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.