ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Πιπιλή προτείνει τη «μάνα - χούλιγκαν» για την πάταξη της βίας στα γήπεδα 

Η Πιπιλή προτείνει τη «μάνα - χούλιγκαν» για την πάταξη της βίας στα γήπεδα  Κύριο

14:15 - 19 Μαρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κάποιες φορές ακόμη και οι άνευρες συνεδριάσεις της Βουλής εν μέσω πανδημίας έχουν τις χαριτωμένες στιγμές τους. Ακόμη και αν συζητούνται κατά τα άλλα σοβαρά θέματα, όπως η βία, αστυνομική και μη, ο χουλιγκανισμός και οι τρόποι αντιμετώπισης του.

Μία τέτοια συζήτηση έγινε την Τετάρτη, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με θέμα τον χουλιγκανισμό και την πάταξη του. 

 

Μέσα σε όλα τα άλλα, η κ. Πιπιλή, η οποία διακρίνεται για το χιούμορ της και τα καυστικά σχόλια, εξέπληξε τους λιγοστούς παριστάμενους και όσους παρακολουθούσαν, με την αναφορά της σε μία πρακτική που εφαρμόζεται στη Βραζιλία, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αναφέρονταν σε κάποια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία παρέπεμψε η βουλευτής της ΝΔ. 

 

«Οι περισσότεροι εξυμνούσαν τη Θάτσερ και πώς καθυπόταξε όλα αυτά στη Μεγάλη Βρετανία πριν από 30 χρόνια. Μου έκανε εντύπωση μια επίσημη ανάρτηση από την Βραζιλία όπου μια ομάδα προσλαμβάνει μητέρες οπαδών και τις τοποθετεί στο γήπεδο γιατί λέει το καταπληκτικό ότι “ακόμα και ο χειρότερος χουλιγκάνος την μάνα του τη σέβεται”. Την Ελληνίδα μάνα μπορούμε να πούμε ότι την φοβάται κιόλας», είπε με το χαρακτηριστικό της ύφος η κυρία Πιπιλή (στο βίντεο, στο 11’:30”). 

 

Ο κ. Αυγενάκης αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι «το παράδειγμα της Βραζιλίας δεν πέρασε από το μυαλό μας». 

Αν το υιοθετούσε πάντως, θα είχαμε μετά τη «μάνα ρέιβερ» από τα γνωστά τηλε-παράθυρα της δεκαετίας του ’90, τη «μάνα χούλιγκαν» και μάλιστα ως επάγγελμα. Αρκεί βέβαια να βρισκόταν μάνα που θα παραδεχόταν ότι ο κανακάρης της είναι χούλιγκαν και όχι ένα χρυσό αγόρι…

 

&{https://www.youtube.com/watch?v=w7X040EUTH0&t=775s}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.