ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το Μέγαρο Μαξίμου έγινε μουσείο τέχνης

Το Μέγαρο Μαξίμου έγινε μουσείο τέχνης Κύριο

14:28 - 24 Μαρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σε… γκαλερί ελληνικής τέχνης έχει μετατραπεί το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης και την έλευση των ξένων προσκεκλημένων.

Τις τελευταίες ημέρες στην έδρα της κυβέρνησης έχουν τοποθετηθεί έργα από εθνικές συλλογές, μουσεία και προσωπικά αρχεία καλλιτεχνών, τα οποία παραχωρήθηκαν με τη μορφή δανεισμού και θα παραμείνουν για κάποιο διάστημα στους χώρους του Μεγάρου. 

 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η συλλογή θα ανανεώνεται τακτικά και θα καλύπτει διαφορετικές χρονικές περιόδους, με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, καθώς και με εκθέματα του σύγχρονου design και της λαϊκής τέχνης.

 

Στην πρωτοβουλία, μεταξύ άλλων, συνεισφέρουν με έργα από τις συλλογές τους: η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, η Βουλή των Ελλήνων, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, το Μουσείο Μπενάκη, το Ίδρυμα Τakis – Κέντρο Ερευνών για τις Τέχνες και τις Επιστήμες, ο Δήμος Αργοστολίου, ο Οργανισμός Ελληνικής Διασποράς και το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης.

 

21 03 24 0003 DPR8804

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.