ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει «τα ρέστα του» για την εστίαση 

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει «τα ρέστα του» για την εστίαση  Κύριο

12:02 - 02 Απρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα δείγματα της στείρας και αδιέξοδης αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθημερινά. Ένα από τα τελευταία ήταν η στάση του κόμματος έπειτα από την ανακοίνωση για το νέο πακέτο στήριξης της εστίασης, ύψους 330 εκατ. ευρώ, μέχρις ότου επαναλειτουργήσει ο κλάδος.

Με αυτό το ποσό, τα συνολικά μέτρα στήριξης της εστίασης κοστολογούνται στο 1 δισ. ευρώ. 

 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά είναι «όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον κλάδο της εστίασης», σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης.

 

Συμπλήρωσε επίσης ότι «το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε σήμερα (σ.σ. εχθές) είναι μια αυτονόητη ενίσχυση που δεν διασφαλίζει όμως την ομαλή επανεκκίνηση του κλάδου μετά το πολύμηνο lockdown» και ότι «δεν λέει κουβέντα για πραγματική επιδότηση της εργασίας. Δεν λέει κουβέντα για τη ρύθμιση και το “κούρεμα” των χρεών που έχουν ήδη συσσωρεύσει οι επιχειρήσεις. Δεν λέει κουβέντα για τη θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού και για την στήριξη των ίδιων των επαγγελματιών ως φυσικά πρόσωπα, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσής τους».

 

Έχει δίκιο ο κ. Χαρίτσης, για όλα αυτά δεν αναφέρεται τίποτε στο σχέδιο στήριξης της εστίασης. Όπως δεν αναφέρεται τίποτε και για την πρόσληψη των επαγγελματιών της εστίασης στο δημόσιο, την οριστική απαλλαγή τους από φορολογικές υποχρεώσεις και εν βάση περιπτώσει, για ό,τι ζητήσουν οι άνθρωποι, «τώρα που γυρίζει»...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.