ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ανάγκη για άλλο μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας

Η ανάγκη για άλλο μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας Κύριο

13:14 - 06 Απρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι φανεί πλέον πως ό,τι μέτρα ελέγχου της πανδημίας και να αποφασίζονται και ανακοινώνονται, πολύ δύσκολα τηρούνται.

Κόσμος μαζεύεται παντού, ακόμη και αν η εστίαση είναι κλειστή, τα αυτοσχέδια πάρτι «στο όρθιο» γίνονται σχεδόν σε κάθε γειτονιά και με λίγα λόγια κανείς δεν δίνει σημασία σχεδόν σε καμία ανακοίνωση. 

 

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι δεδομένη και τα νούμερα των επόμενων ημερών προμηνύονται τρομακτικά. 

 

Υπό αυτές τις συνθήκες όμως, υπάρχουν κάποιες απορίες. Για πόσο ακόμη και για ποιον ακριβώς λόγο θα παραμένει κλειστή η εστίαση (σε εξωτερικούς χώρους); Μπορεί να πει κανείς, εντάξει, τώρα έχει δοθεί ένα σημαντικό πακέτο ενίσχυσης, οι επιχειρήσεις αντέχουν. 

 

Όμως φαίνεται ότι σε αυτό το πεδίο το θέμα έχει περισσότερο υγειονομική διάσταση, παρά οικονομική. Κατά μία εκδοχή, είναι καλύτερα να λειτουργούν τα καταστήματα, με κανόνες και προδιαγραφές, τεστ και όλα τα σχετικά, παρά να μαζεύονται δεκάδες και εκατοντάδες άνθρωποι στις πλατείες. 

 

Και επίσης, πόσο σοφή επιλογή θα είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, με την εστίαση κλειστή; Υποτίθεται ότι θα ψήνει ο κόσμος, λέει, έξω στο ύπαιθρο τα αρνιά, οπότε δεν υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Μάλλον απλοϊκή προσέγγιση…

 

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, όμως φαίνεται ότι χρειάζεται κάποια άλλη διαχείριση…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.