ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι προειδοποιήσεις Στουρνάρα και οι εμμονές κάποιων

Οι προειδοποιήσεις Στουρνάρα και οι εμμονές κάποιων Κύριο

10:52 - 07 Απρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αποφάσεις λαμβάνονται και διαδικασίες δρομολογούνται προσεχώς για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και υπό αυτό το πρίσμα τα όσα ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας στην γενική συνέλευση της Τρίτης, έχουν τη σημασία τους.

Η επισήμανση ότι το σύστημα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, μόνο εφησυχασμό δεν δικαιολογεί και μάλλον θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Όπως και η αναφορά του στο πρόβλημα του υψηλού αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών, που θα πρέπει να επιλυθεί από την κυβέρνηση, ειδικώς εφόσον δεν υιοθετηθεί η πρόταση του κεντρικού τραπεζίτη για τη δημιουργία bad bank. 

 

Επειδή φαίνεται πως η πρόταση δεν προχωράει από την κυβέρνηση, τουλάχιστον όχι στην ολοκληρωμένη μορφή που έχει καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης, μένει να φανεί πόσο αποδοτικός θα είναι ο προωθούμενος «Ηρακλής ΙΙ», στον οποίο επιμένει ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Ζαββός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλει καν να ακούει για την πρόταση Στουρνάρα (και όποια πρόταση Στουρνάρα). 

 

Το θέμα είναι πώς λύνεται το πρόβλημα των τραπεζών και εκεί θα μετρηθούν όλοι στο τέλος. Και ας μην υποτιμούμε την άλλη προειδοποίηση Στουρνάρα, ότι το σύστημα θα φορτωθεί με επιπλέον 8-10 δισ. μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω πανδημίας… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.