ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μήπως ο Καραμανλής δεν απαντά απλώς στον Σημίτη; 

Μήπως ο Καραμανλής δεν απαντά απλώς στον Σημίτη;  Κύριο

14:51 - 08 Απρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η γραπτή δήλωση-απάντηση του Κώστα Καραμανλή στον Κώστα Σημίτη, έχει κάτι το ιστορικό, ομολογουμένως. Και το ότι είναι τόσο μακροσκελής (778 λέξεις), ίσως και να σημαίνει κάτι.

Η αντιπαράθεση των δύο πρώην πρωθυπουργών για τα εθνικά θέματα είναι ένα στοιχείο προς αξιολόγηση, ειδικώς από τη στιγμή που ο Σημίτης διατυπώνει κατηγορίες για εγκατάλειψη του διπλωματικού πλεονεκτήματος του Ελσίνκι και Καραμανλής αμφισβητεί ακόμη και την ουσία της συμφωνίας, αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης Σημίτη. 

Ως προς αυτά, έχει ενδιαφέρον τι ακριβώς σκέφτεται ο Καραμανλής για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σήμερα, πέταν του ότι είναι σε μία «δύσκολη φάση», αλλά μάλλον δεν θα το μάθουμε σύντομα. Ίσως όμως τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, να είναι και μία ένδειξη και η φράση «μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο», να μην είναι άνευ σημασίας.

 

Προς το παρόν, η ιστορική διάσταση του πράγματος εντοπίζεται στο ότι ο πρώην Πρωθυπουργός σπάει την πολιτική σιωπή του έπειτα από έξι χρόνια και εκείνη την «άσφαιρη» δήλωση για το δημοψήφισμα του Τσίπρα…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:14 - 08 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.