ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Και τώρα η μάχη για το «Πάσχα στο χωριό»

Και τώρα η μάχη για το «Πάσχα στο χωριό» Κύριο

11:45 - 13 Απρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κάθε νέα φάση διαχείρισης της πανδημίας χαρακτηρίζεται πλέον από μία επιχείρηση εξισορρόπησης μεταξύ εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων, προθέσεων της κυβέρνησης, απόπειρας επανεκκίνησης της οικονομίας, κόπωσης των πολιτών και προσπάθειας εξεύρεσης ρεαλιστικών λύσεων.

Φαίνεται τις τελευταίες ημέρες ότι όσο και αν η κατάσταση παραμένει επιβαρυμένη, μάλλον συγκρατείται η έξαρση του προηγούμενου διαστήματος. Ωστόσο, τα όσα συμβαίνουν στις πλατείες με τις συνεχείς μαζώξεις ίσως θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους αρμοδίους - αν και μετά τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης κλπ, δεν φαίνεται πιθανό κάτι τέτοιο…

 

Το θέμα είναι ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και παρά τα γνωστά «ναι μεν, αλλά» της αντιπολίτευσης και διαφόρων εξυπνάκηδων, κάποια νέα εργαλεία, όπως τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, κάτι κάνουν και πάντως δεν είναι άχρηστα. 

 

Το εθνικό ζητούμενο τώρα είναι το Πάσχα και το αν οι Έλληνες θα πάνε στα χωριά τους. Λες και δεν συμβαίνει τίποτε, η κατάσταση παρουσιάζεται σαν να είναι όλοι έτοιμοι να εξορμήσουν στις εθνικές οδούς και να ξεχυθούν στην επαρχία για να ψήσουν αρνιά και κοκορέτσια. 

 

Η απάντηση φαίνεται ότι δεν είναι εύκολη, πάντως η κυβέρνηση φαίνεται πως θέλει να επιτρέψει τις μετακινήσεις και το κλειδί μάλλον θα είναι τα τεστ.

Από τις πολλές και διαφορετικές γνώμες των ειδικών που ήδη ακούμε πάντως, μπορούμε να καταλάβουμε τι θα συμβαίνει μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, οπότε και αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.