ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Κούλογλου στρέφεται κατά Τσίπρα για την «αποστρατεία» Τσακαλώτου

Ο Κούλογλου στρέφεται κατά Τσίπρα για την «αποστρατεία» Τσακαλώτου Κύριο

13:55 - 16 Απρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οι οικονομικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα σχολιάστηκαν προ ημερών και επί της ουσίας ήταν άλλη μία «άσφαιρη» τουφεκιά στον αέρα.

Παρατηρήθηκε όμως εξ αρχής μία σημαντική απουσία από την παρουσίαση. Ήταν αυτή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος μπορεί να μην είναι τομεάρχης Οικονομικών, είναι όμως τυπικά γενικός εποπτεύων για τα σχετικά ζητήματα και πάντως πρώην υπουργός και κεντρικός πρωταγωνιστής. 

 

Το θέμα δεν άφησε ασχολίαστο ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος φαίνεται ότι έχει συνάψει και μία πολιτική φιλία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σε ένα κείμενο με το οποίο ασκεί ευρύτερη κριτική στην ηγεσία  του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο επιλογής στελεχών – με αφορμή το αυτογκόλ Τζάκρη για τους αποδήμους - με τίτλο «Επιλογή στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμοι από καιρό για την… πάσα», ο κ. Κούλογλου σημειώνει:  

 

«Με έκπληξη παρατήρησα στη χθεσινή, επικοινωνιακά άψογα οργανωμένη, συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τo οικονομικό του πρόγραμμα, ότι απουσίαζε ο υπουργός που χειρίστηκε επί χρόνια την οικονομία και τα πήγε και καλά. 

 

»Υποτίθεται ότι, με τις αλλαγές που έγιναν το φθινόπωρο, ο Ε. Τσακαλώτος θα επόπτευε τον τομέα της οικονομίας, αλλά απ’ ότι φαίνεται ο τίτλος του επόπτη ήταν κάτι σαν τιμητική αποστρατεία. Η Έ. Αχτσιόγλου και ο Α. Χαρίτσης είναι πολύ αξιόλογα στελέχη, αλλά ο Τσακαλώτος είναι γνώστης του θέματος και δεν υπήρχε λόγος να λείπει. Αποκλείστηκε και από την συνάντηση της προηγούμενης Δευτέρας με το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) παρότι κανείς άλλος δεν γνωρίζει τόσο καλά τις χρηματοπιστωτικές και τεχνικές λεπτομέρειες».

 

Ότι τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα σίριαλ διαρκείας, δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να το καταλάβει…

Τελευταία τροποποίηση στις 16:12 - 16 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.