ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Βαρουφάκης προτείνει ποτοαπαγόρευση στις πλατείες (από την κουζίνα του)

Ο Βαρουφάκης προτείνει ποτοαπαγόρευση στις πλατείες (από την κουζίνα του) Κύριο

16:43 - 20 Απρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μέσα στις πολλές προτάσεις για μέτρα ελέγχου της πανδημίας, που κατατίθενται από ειδικούς και μη τις τελευταίες ημέρες, την Τρίτη καταγράφηκαν και εκείνες του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 έκανε μία κάπως εκκεντρική εμφάνιση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μιλώντας μέσω Skype αλλά όχι έχοντας για φόντο μία βιβλιοθήκη ή έναν χώρο εργασίας τέλος πάντων, αλλά την κουζίνα του σπιτιού του.

Σε αυτό το «κάδρο» λοιπόν, πρότεινε μία λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κορονοπάρτι – και δεν είχε και τόσο άδικο.

Αυτό που συνέστησε λοιπόν είναι η απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ πέριξ των πλατειών.

«Να είμαι λίγο πρακτικός; Αυτό που θεωρώ ότι θα βοηθούσε περισσότερο από την καταστολή, είναι να υπάρξει πλήρης απαγόρευση στην πώληση ποτών, οινοπνευματοδών», είπε και προσέθεσε: «Εγώ δεν έχω πρόβλημα πέντε παιδιά να βρεθούν, αν κρατήσουν και με μια απόσταση μεταξύ τους και με τις μάσκες τους, σε έναν ανοιχτό χώρο να μιλήσουν, δεν γίνεται η μετάδοση του ιού. Το πρόβλημα είναι όταν αρχίζει και μπαίνει το οινόπνευμα στη μέση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Χρειάζεται μια ισορροπία μεταξύ της καταστολής και της λογικής. Να είναι έξω στον δρόμο στην πλατεία και να συζητάνε, ιδίως οι νέοι άνθρωποι, αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να το σταματήσουμε θεωρώ, συν ότι δεν υπάρχει και λόγος όσον αφορά τη μετάδοση του ιού. Στον ανοιχτό χώρο δεν μεταφέρεται εύκολα (ο ιός). Το θέμα είναι τα οινοπνευματώδη ποτά που πωλούνται και μετατρέπουν την πλατεία σε μπαρ».

Εδώ που έχουμε φτάσει όμως, είναι να αναρωτιέται κανείς αν ακόμη και ένα τέτοιο μέτρο μπορεί, αφενός, να επιβληθεί και, αφετέρου, να αποδώσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.