ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι 100.000 εμβολιασμοί, η νέα περίοδος και ο λογαριασμός της πανδημίας

Οι 100.000 εμβολιασμοί, η νέα περίοδος και ο λογαριασμός της πανδημίας Κύριο

14:13 - 06 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αρχίζει και γίνεται αισθητό ότι έπειτα από 14 μήνες πανδημικής κρίσης, σύντομα θα διαμορφωθεί μία διαφορετική κατάσταση.

Η πολιτική επίπτωση της πανδημίας θα αρχίσει να υποχωρεί και η καθημερινότητα θα επανέρχεται σε πιο ομαλούς ρυθμούς. 

 

Όλα αυτά βέβαια θα συμβούν μόνον εφόσον προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει βάσιμη ελπίδα πως αυτό θα συμβεί με ικανοποιητικό τρόπο. 

 

Υπάρχουν βέβαια κάποιες «πληγές», όπως η επιμονή ενός μεγάλου τμήματος των υγειονομικών να μην εμβολιάζονται και η διστακτικότητα ορισμένων ηλικιακών ομάδων, κυρίως λόγω της γενικής παραπληροφόρησης για συγκεκριμένα εμβόλια. 

 

Παρά ταύτα, στην Ελλάδα έσπασε την Τετάρτη το φράγμα των 100.000 εμβολιασμών ημερησίως. Αν ο ρυθμός αυτός συνεχιστεί (και γιατί να μην συμβεί αυτό;), πολύ σύντομα θα εμβολιάζονται περισσότεροι από μισό εκατομμύριο πολίτες κάθε εβδομάδα. 

 

Μοιραία αυτό θα διαμορφώσει μία νέα συνθήκη. Και κάπου εκεί θα αρχίσει να γίνεται και ο λογαριασμός (πολιτικός, οικονομικός, κοινωνικός) όλης αυτής της μακράς περιόδου από τις αρχές του 2020 έως και σήμερα. 

 

Είναι φυσικό ότι δεν μπορεί να βγουν όλοι κερδισμένοι. Παραφράζοντας τον τίτλο της γνωστής ταινίας «Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά;», οι απαντήσεις στο ερώτημα «τι έκανες στην πανδημία;» σίγουρα θα δυσκολέψουν κάποιους…

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.