ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η πανδημία είναι «ευκαιρία για την Αριστερά», όμως πάει χαμένη…

Η πανδημία είναι «ευκαιρία για την Αριστερά», όμως πάει χαμένη… Κύριο

12:59 - 09 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στη φαντασία κάποιων, η Εφη Αχτσιόγλου είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να διαδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όποτε έλθει εκείνη η ώρα.

 

Για ποιον ακριβώς λόγο το πιστεύουν αυτό δεν είναι και πολύ σαφές γιατί δεν είναι και τόσο γνωστό σε τι ακριβώς έχει διακριθεί η κ. Αχτσιόγλου και πού βλέπουν τις ηγετικές της ικανότητες. 

 

Αυτό όμως που γίνεται σαφές, είναι ότι και εκείνη διακατέχεται από τις ίδιες τρικυμιώδεις αντιλήψεις για τον ρόλο της Αριστεράς και την πολιτική εν γένει. 

Τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει μία αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με αφορμή δηλώσεις της τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σε κομματική διαδικτυακή εκδήλωση. 

 

Εκεί είπε μεταξύ των άλλων ότι η πανδημία είναι ευκαιρία για το ΣΥΡΙΖΑ και ότι η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά. «Η πανδημία είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ευθύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε η κ.. Αχτσιόγλου και σημείωσε ότι πρέπει να δράσει ώστε «οι ρωγμές που δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας να μπορέσουν να οδηγήσουν σε μια μεγαλύτερη, ουσιαστικότερη πολιτική αλλαγή». 

 

Και για να τα κάνει πιο λιανά τα πράγματα είπε και ότι «είναι πραγματικά μια ευκαιρία αυτή, στην πραγματικότητα, η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά». 

 

Δεν θα έπρεπε να εκπλήσσουν αυτά, είναι γνωστές παλαιοκομμουνιστικές εμμονές. Ίσως όμως θα περίμενε από πολιτικούς της νεότερης γενιάς να έχουν κάτι πιο πρωτότυπο να πουν καθώς σε λίγο θα πλησιάζουμε τα μέσα του 21ου αιώνα.

 

Το χειρότερο πάντως, για εκείνη και για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι η ευκαιρία της πανδημίας πάει χαμένη…

 

Δείτε το απόσπασμα στο βίντεο: 

 

 

{https://twitter.com/omadaalithias/status/1391024987994263552}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.