ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Σάντσες αγνόησε επιδεικτικά τον Τσίπρα

Ο Σάντσες αγνόησε επιδεικτικά τον Τσίπρα Κύριο

09:50 - 11 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το εφετινό Φόρουμ των Δελφών μπορεί να διεξάγεται σε ειδικές συνθήκες στο Ζάππειο και με αυστηρά πρωτόκολλα λόγω πανδημίας, όμως έχει σταθεί αφορμή για την παρουσία πολλών ηγετών και αξιωματούχων στην Αθήνα.

Με το «καλημέρα», μία από τις ενδιαφέρουσες επισκέψεις ήταν αυτή του Πέδρο Σάντσες, του σοσιαλιστή Πρωθυπουργού της Ισπανίας, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να συμμετάσχει στο Φόρουμ σε μία συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

 

Προηγήθηκε η μεταξύ τους συνάντηση στο γειτονικό Μέγαρο Μαξίμου και γεύμα στον (σχετικά γειτονικό) «Διόνυσο», προτού προσέλθουν μαζί στο Ζάππειο για την συζήτηση τους το απόγευμα της Δευτέρας. 

 

Ίσως όμως το πιο ενδιαφέρον της επίσκεψης Σάντσες να ήταν ένα άλλο στοιχείο στο πρόγραμμα του. Ο Ισπανός σοσιαλιστής συναντήθηκε με την Φώφη Γεννηματά, και μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια. 

 

Δεν συναντήθηκε όμως με τον Αλέξη Τσίπρα, παρόλο που εκείνος είχε ζητήσει εναγωνίως και επιμόνως μία επικοινωνία με τον Σάντσες. Κατά το κοινώς λεγόμενο, ο Αλέξης «έφαγε “πόρτα”». 

Προφανώς και κάτι λέει αυτό για την εικαζόμενη λάμψη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη και τις πιθανότητες επιτυχίας της θρυλούμενης προσπάθειας του να προσεγγίσει τους ευρωσοσιαλιστές…

 

Ίσως και ο καταποντισμός των Podemos στην Ισπανία να είναι προάγγελος του πολιτικού πεπρωμένου του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.