ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι γίνεται με τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη; 

Τι γίνεται με τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη;  Κύριο

13:08 - 12 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά μπορεί να δίνει μία θλιβερή αφορμή για την αναγκαιότητα αλλαγών στον ποινικό κώδικα (έστω και αν ο καθένας λέει, ως συνήθως, ό,τι του κατέβει…), όμως ένα άλλο, πιο ελαφρύ περιστατικό θα πρέπει να κάνει πολλούς να σκεφτούν.

Όπως έγινε γνωστό, στη Γλυφάδα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από πολίτες διαρρήκτης, ο οποίος στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αστυνομία. 

 

Από την ταυτοποίηση διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος είχε στο παρελθόν συλληφθεί συνολικά 102 (!) φορές. Η τελευταία ήταν πριν από δύο χρόνια, τον Μάιο του 2019, οπότε και είχε συλληφθεί από την Ασφάλεια Ελληνικού. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδίκη έξι ετών για διακεκριμένες κλοπές και σύσταση  συμμορίας.

 

Το βαρύ περιστατικό των Γλυκών Νερών προκαλεί ήδη πολυδιάστατες συζητήσεις. Το παράδοξο της Γλυφάδας όμως δείχνει πολλά. 

 

Μεταξύ αυτών ότι επείγει μία μεταρρύθμιση στον τομέα της Δικαιοσύνης, του σωφρονιστικού συστήματος, των καθυστερήσεων στην τελεσιδικία και πολλών άλλων ζητημάτων που αφήνουν ανοιχτές τρύπες και τελικά ενθαρρύνουν την εγκληματικότητα ή πάντως δημιουργούν πολλαπλά αλυσιδωτά προβλήματα, ακόμη και αν δεν μιλάμε για ανθρωποκτονίες αλλά για την εκδίκαση οικονομικών υποθέσεων…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.