ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πλησιάζει (για κάποιους) η ώρα των υποχρεωτικών εμβολιασμών 

Πλησιάζει (για κάποιους) η ώρα των υποχρεωτικών εμβολιασμών  Κύριο

12:00 - 13 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οι εμβολιασμοί προχωρούν, η χώρα ανοίγει από τις 14 Μαΐου και το θέμα της πανδημίας είναι προφανές ότι κρίνεται πλέον από διάφορες λεπτές ισορροπίες. Άλλος τρόπος διαχείρισης δεν υπάρχει πλέον, εκτός συγκλονιστικού και δυσάρεστου απροόπτου. Όμως, υπάρχουν διάφορες «ρωγμές» που δεν θα πρέπει να αγνοηθούν.

Μία από αυτές είναι η επιμονή μεγάλης μερίδας των υγειονομικών να μην εμβολιάζονται. Κατά κάποιες εκτιμήσεις και με βάση και τους συνδικαλιστικούς συσχετισμούς στο χώρο, η συμπεριφορά αυτή έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά. 

 

Γίνεται δε αυτό φανερό και σε διάφορα εμβολιαστικά κέντρα, ιδίως σε όσα υπάρχουν ενεργοί συνδικαλιστικοί πυρήνες, όπου μέλη του προσωπικού είτε επιχειρούν να αποτρέψουν πολίτες από το να εμβολιαστούν, είτε αναλαμβάνουν ρόλο… ανακριτή, ρωτώντας τους αν επιθυμούν πράγματι να εμβολιαστούν, αγνοώντας(;) ότι η προσέλευση και μόνο ισοδυναμεί με την επιθυμία. 

 

Όσο λοιπόν συμβαίνουν αυτά, φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα της συζήτησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων κατηγοριών. 

 

Το έχει ήδη υπαινιχθεί ο Πρωθυπουργός, αλλά την Πέμπτη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, έγινε πιο συγκεκριμένος. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «μόλις εξασφαλιστεί η καθολική παροχή εμβολίων στον πληθυσμό μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε κρίσιμες δομές υγείας και κέντρα ευάλωτου πληθυσμού»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.