ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τουρισμός, φολκλόρ και επιστροφή σε άλλες εποχές (video)

Τουρισμός, φολκλόρ και επιστροφή σε άλλες εποχές (video) Κύριο

13:30 - 13 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το θέμα των ημερών (και υπό μία διαφορετική έννοια, της χρονιάς) είναι το άνοιγμα του τουρισμού και το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν. Οι οικονομικοί λόγοι είναι προφανείς, καθώς στις καλές χρονιές ο κλάδος μαζί με τους συσχετιζόμενους, συμβάλλει ίσως και κατά περισσότερο από 20% στο ΑΕΠ.

 

Λογικό είναι οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι περιοχές που εξαρτώνται από αυτόν να χαίρονται και και προσδοκούν πολλά. 

 

Ωστόσο, οι εκδηλώσεις ενθουσιασμού και οι υποδοχές τουριστών ως Μεσσιών, με φολκλορικές τελετές, χορούς και πανηγύρια, δεν είναι και ό,τι πιο κολακευτικό για τη χώρα. 

 

Κάτι τέτοιο συνέβη στη Ρόδο, όπου την Πέμπτη κατέφθασαν τα πρώτα τσάρτερ από το εξωτερικό, εν όψει της επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου το Σάββατο. Επτά από το Ισραήλ, ένα από το Παρίσι και ένα από τις Βρυξέλλες. 

 

Για να τα υποδεχθούν είχαν συγκεντρωθεί ντόπιοι με παραδοσιακές φορεσιές, με χορούς και με τραγούδια (στιγμιότυπο στη φωτογραφία, επάνω)…

Το σκηνικό θυμίζει άλλες εποχές, άλλες νοοτροπίες και όλα αυτά που σατίριζαν ελληνικές ταινίες του παρελθόντος, όπως η «Γοργόνες και Μάγκες» του 1968… 

{https://www.youtube.com/watch?v=lkf93PZF2Wo}

Τελευταία τροποποίηση στις 13:33 - 13 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.