ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η περιττή καλλιέργεια υπερβολικών προσδοκιών για τον τουρισμό

Η περιττή καλλιέργεια υπερβολικών προσδοκιών για τον τουρισμό Κύριο

12:22 - 18 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η τουριστική περίοδος έχει επισήμως αρχίσει, οι αφίξεις ξεκίνησαν και μένει να φανεί ποια θα είναι πραγματικά η κίνηση και αν εφέτος θα καλυφθεί όντως κάποιο σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος.

Εν αναμονή των ασφαλών ενδείξεων, τις προηγούμενες ημέρες κυριάρχησε το «ξύλο» που έφαγε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στην εκπομπή Hard Talk του BBC. 

 

 Όποιος παρακολούθησε την εκπομπή θα διαπίστωσε ότι όντως οι ερωτήσεις ήταν σκληρές, ότι ο κ. Θεοχάρης κάποιες στιγμές ήταν αμήχανος, αλλά και ότι κάποιες άλλες στάθηκε αξιοπρεπώς. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. 

 

Το θέμα, όπως το επισημαίνουν και επαγγελματίες του κλάδου, είναι ότι καλλιεργούνται πολύ υψηλές προσδοκίες για τον τουρισμό. 

 

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Είναι άλλο να γίνεται καμπάνια και να διαφημίζεται η χώρα και άλλο να αναφέρονται συγκεκριμένες εκτιμήσεις για τζίρους και αφίξεις, που ουσιαστικά δεν στηρίζονται πουθενά. 

 

Πέραν όλων των άλλων, είναι και από πολιτικής άποψης λάθος, καθώς η αντιπαραβολή των αισιόδοξων προβλέψεων με μία ενδεχόμενη διάψευση των προσδοκιών δεν θα είναι και πολύ ευχάριστη. Αντιθέτως, αν οι δηλώσεις είναι μετρημένες και η τουριστική κίνηση πάει καλά, κανείς δεν θα κατηγορούσε κανέναν ότι δεν είχε προβλέψει σωστά και η πολιτική κεφαλαιοποίηση θα είναι δεδομένη...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.