ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Υπάρχει ζωή στον πλανήτη ΚΙΝΑΛ-ΠαΣοΚ;

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη ΚΙΝΑΛ-ΠαΣοΚ; Κύριο

15:13 - 18 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί η πολιτική συζήτηση και παραφιλολογία να εξαντλείται εν πολλοίς στη σύγκρουση μεταξύ ΝΔ (ακριβέστερα: κυβέρνησης) και ΣΥΡΙΖΑ, όμως υπάρχει και αλλού ζωή. Όσο και αν τα ίχνη της είναι κάπως αχνά.

 

Στο ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά ξεκινά η κούρσα για την διεκδίκηση της ηγεσίας. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν ο πρώτος που σήκωσε το χέρι και δήλωσε υποψήφιος, η Φώφη Γεννηματά κατά τα αναμενόμενα θα διεκδικήσει την επανεκλογή της και αναμένονται οι εκδηλώσεις διαθέσεων άλλων, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης ή ο Παύλος Γερουλάνος. 

 

Εν όψει αυτών ωστόσο, διάφορα στελέχη έχουν αρχίσει να εκφράζουν τις προτιμήσεις τους. Μεταξύ αυτών η Εύα Καϊλή, η οποία εξέφρασε την άποψη ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος εκφράζει την πατριωτική και μεταρρυθμιστική γραμμή. Είπε επίσης και ότι δεν της αρέσει η ονομασία ΚΙΝΑΛ και προτιμάει το ΠΑΣΟΚ - προφανώς, και δεν είναι η μόνη. 

 

Το ενδιαφέρον με την τοποθέτηση της ευρωβουλευτίνας του ΚΙΝΑΛ είναι ότι κόβει οριστικά γέφυρες, αφενός, με τη σημερινή ηγεσία του κόμματος, αφετέρου με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος θεωρείται εκ προοιμίου διεκδικητής της προεδρίας. 

 

Όμως ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι, ότι εξέφρασε και την (πολιτική) συμπάθεια της για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μακρόν. Όπως είπε: «Στην Ευρώπη χαρακτηρίζεται ως social liberal. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Περισσότερο ανήκει σε αυτόν τον χώρο. Ο ίδιος έχει χτίσει μια πολύ καλή σχέση με τον Μακρόν. Το κόμμα του Μακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκει στην πτέρυγα “renew”». 

 

Αν όλα αυτά προδικάζουν και ευρύτερες εξελίξεις, έξω από τα όρια του μικρόκοσμου του ΚΙΝΑΛ, θα το δούμε προσεχώς…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.