ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Γκίκας Χαρδούβελης οδεύει προς την Εθνική; 

Ο Γκίκας Χαρδούβελης οδεύει προς την Εθνική;  Κύριο

11:51 - 19 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η κινητικότητα που παρατηρείται στον χώρο των τραπεζών έχει στοιχεία θρίλερ, καθώς η εξυγίανση τους συναρτάται σχεδόν απόλυτα και με την αξιοποίηση των δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο λόγος προφανής: Οι τράπεζες είναι το όχημα για την χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα και ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και χωρίς μία αλλαγή στην πολιτική χορηγήσεων, η προσδοκώμενη επανεκκίνηση της οικονομίας θα είναι μία υπόθεση που θα αφορά αποκλειστικά το δημόσιο. 

 

Πολλά έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, όπως η ΑΜΚ της Πειραιώς, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του Ηρακλή ΙΙ και όλα παρακολουθούνται και από τους αρμοδίους στην Ευρώπη, όπως π.χ. από τον ESM. 

 

Ένα από τα στοιχεία της κινητικότητας είναι και η διοικητική αλλαγή, η οποία δρομολογείται στην Εθνική Τράπεζα. Ημερομηνία για την γενικής συνέλευση δεν είναι γνωστή ακόμη, όμως η εκκρεμότητα δεν μπορεί να κρατήσει πολύ. 

 

Και εν όψει αυτών διάφορα ονόματα από τον τραπεζικό χώρο ακούγονται για τη θέση του νέου προέδρου του ΔΣ. Σε πολιτικούς χώρους και στην «πιάτσα» το όνομα που θεωρείται επικρατέστερο είναι αυτό του Γκίκα Χαρδούβελη, τον οποίο βλέπουν με καλό μάτι και στο Μέγαρο Μαξίμου. Και πώς να μην τον βλέπουν, αφού και εκείνος έχει τα διαπιστευτήρια της κεντρώας πολιτικής προέλευσης (διετέλεσε μεταξύ των άλλων και διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη); 

 

Δεν είναι βέβαια αυτό το μοναδικό κριτήριο, πάντως αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, άλλο ένα πρόσωπο του χώρου θα προστεθεί στον κατάλογο των «επίστρατων» του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.