ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η πράσινη μετάβαση ως πεδίο συγκλίσεων και η απομόνωση του Τσίπρα

Η πράσινη μετάβαση ως πεδίο συγκλίσεων και η απομόνωση του Τσίπρα Κύριο

12:15 - 19 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί η πιο ενδιαφέρουσα διαδικασία αυτή την περίοδο στη Βουλή να είναι η προανακριτική επιτροπή για το ΣΥΡΙΖΑ Channel και τα όσα καταθέτει ο Χρήστος Καλογρίτσας «καίγοντας» τον Νίκο Παππά, όμως την Τρίτη εξελίχθηκαν στο κοινοβουλευτικό πεδίο και διάφορα άλλα που δεν θα πρέπει να αγνοηθούν.

Ένα από αυτά ήταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσήλθε και μίλησε στην κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων επιτροπών εν όψει του σχεδίου νόμου για την μετάβαση σε μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Το γεγονός έχει τη σημασία του επειδή με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση της Φώτης Γεννήματα. 

Υπό αυτό το πρίσμα, έχει σημασία και ότι μεταξύ τους διεξήχθη μια εποικοδομητική συζήτηση, με ανταλλαγή προτάσεων και όχι αντεγκλήσεων, λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Πρωθυπουργός είχε για μία ακόμη φορά κλείσει το μάτι προς τον κεντρώο χώρο, από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών, επισημαίνοντας μάλιστα και την πράσινη μετάβαση ως πεδίο πολιτικών συγκλίσεων. 

 

Δεν θα έπρεπε να προξενεί  έκπληξη ότι σε μία τέτοια συζήτηση ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα είχε να καταθέσει φράσεις όπως αυτή: «Η πρότασή σας για την “πράσινη κοινωνική συμφωνία”, τον “πράσινο νόμο”, είναι απλά απαράδεκτη για τον λαό, γιατί μεταφράζεται σε ακόμα ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα». Εντάξει, πάσο…

 

Εκείνο όμως που δικαιολογημένα προξενεί εντύπωση είναι ότι από αυτή τη συζήτηση απουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Ποιος ακριβώς μπορεί να ήταν ο λόγος είναι άγνωστο. 

 

Να έχει κλονιστεί από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα; Πώς να πιστέψει κανείς ότι δεν γνώριζε τίποτε; Πάντως αυτές του δίνουν πολλούς λόγους να είναι κακόκεφος και να μην έχει και πολλή όρεξη για νεωτερικές συζητήσεις περί πράσινης μετάβασης…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.