ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η επανεκκίνηση των πλειστηριασμών και οι εξωφρενικές απαιτήσεις των funds

Η επανεκκίνηση των πλειστηριασμών και οι εξωφρενικές απαιτήσεις των funds Κύριο

15:06 - 27 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ήδη με το άνοιγμα της αγοράς και των δραστηριοτήτων εδώ και μερικές εβδομάδες, επανεκκίνησαν και κάποιες διαδικασίες, οι οποίες ενδέχεται να αποδειχθούν ένα μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση.

Από τα μέσα του μηνός, ξεκίνησαν και πάλι οι πλειστηριασμοί, καθώς έπαψαν να ισχύουν τα προστατευτικά μέτρα που είχαν αποφασιστεί λόγω της πανδημίας. 

 

Η άρση της προστασίας θα σημάνει ότι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν να διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Ωστόσο φαίνεται ότι όσοι αφορούν την πρώτη κατοικία θα καθυστερήσουν για κάποιους μήνες, αναλόγως και σε ποια κατηγορία εμπίπτει η κάθε υπόθεση και ποιες ασφαλιστικές δικλείδες της νέας νομοθεσίας τις διέπουν. 

 

Με αφορμή αυτά, τίθεται πλέον ένα ζήτημα σε σχέση με τα funds, τα οποία έχουν αγοράσει από τις τράπεζες «κοψοχρονιά» κάποια πακέτα οφειλών και πλέον διεκδικούν εξωφρενικά πράγματα, από την είσπραξη ποσών υπερπολλαπλάσιων από εκείνα που έχουν καταβάλλει στις τράπεζες, έως την απαίτηση για ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως μεταξύ άλλων την… απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ, για ακίνητα που τους έχουν περιέλθει. 

 

Χαρακτηριστική και διαφωτιστική ως προς τις αδιανόητες απαιτήσεις των funds, τα περισσότερα από τα οποία έχουν off-shore έδρα, είναι η ανάρτηση του καθηγητή Οικονομικών στο ΕΚΠΑ, Νίκου Χαρτάκη: 

 

haritakis

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:18 - 27 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.