ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αποκαλυπτικός ο Μητσοτάκης για τις σχέσεις του με την Μέρκελ

Αποκαλυπτικός ο Μητσοτάκης για τις σχέσεις του με την Μέρκελ Κύριο

05:45 - 28 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον διεθνή Τύπο έχει πυκνώσει τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό μπορεί να έχει πολλές εξηγήσεις.

Μπορεί να οφείλεται στην τουριστική περίοδο και στην ανάγκη να διαφημιστεί το προϊόν της χώρας, μπορεί στην γενική αναβάθμιση της Ελλάδας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μπορεί και στην συνολική ανατροπή μίας αρνητικής εικόνας, που διήρκεσε μία δεκαετία και όσα αυτό συνεπάγεται για τις προοπτικές της, εν όψει της περιόδου οικονομικής ανάκαμψης. 

 

Στην τελευταία ωστόσο συνέντευξη του στην γερμανική Bild, ο κ. Μητσοτάκης είναι αξιοσημείωτα αποκαλυπτικός ως προς τα όσα αναφέρει για τη σχέση του με την καγκελάριο Μέρκελ. 

 

«Έχω πολύ καλή σχέση με την Καγελάριο. Δεν έχουμε συμφωνήσει σε όλα, είχαμε κάποιες έντονες συζητήσεις. Τρέφω εξαιρετικό σεβασμό για αυτήν ως ευρωπαία ηγέτη. Είναι μία φωνή λογικής. Αλλά η Γερμανία είναι μία πολύ ισχυρή Δημοκρατία. καμία Δημοκρατία δεν εξαρτάται από ένα και μόνο πρόσωπο. Κάποια στιγμή, όλες οι πολιτικές καριέρες φτάνουν στο τέλος τους», είπε ο Πρωθυπουργός. 

 

Θα την χαρακτήριζε κανείς μία μετριοπαθή και ρεαλιστική τοποθέτηση. Μπορεί όμως κάποιος και να διακρίνει μια κάποια «ψύχρα» στις σχέσεις μεταξύ των δύο και πάντως μία αποστασιοποίηση του Πρωθυπουργού από εκείνους που θεωρούν πως το τέλος της εποχής Μέρκελ οδηγεί σε ένα ευρωπαϊκό δράμα…

Τελευταία τροποποίηση στις 09:42 - 28 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.