ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Όταν οι ξένοι διπλωμάτες διαφημίζουν τα ελληνικά νησιά

Όταν οι ξένοι διπλωμάτες διαφημίζουν τα ελληνικά νησιά Κύριο

11:27 - 31 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Καθώς η ορμή της πανδημίας μοιάζει να υποχωρεί όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, οι ρυθμοί του καλοκαιριού φαίνεται ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα κυριαρχήσουν τους επόμενους μήνες.

Ο τουρισμός δείχνει ότι έχει κάποιες προοπτικές, η υιοθέτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμών πιθανότατα θα βοηθήσει πολύ και μάλλον σύντομα να επικρατήσει στη χώρα μία πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα από εκείνη του τελευταίου ενάμιση χρόνου. 

 

Σε αυτό το κλίμα, έχει ένα ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς τις εξορμήσεις ξένων διπλωματών που υπηρετούν στη Ελλάδα και δείχνουν ότι δε χάνουν ευκαιρία και χρόνο - και καλά κάνουν. 

 

Μεταξύ των άλλων, ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ, ανάμεσα στις πολλές αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, πριν από λίγες ημέρες ανέβασε μία φωτογραφία από τη Σίφνο, με την επισήμανση «Σίφνος, σε ευχαριστώ. Το χρειαζόμουν», καθώς φαίνεται ότι το νησί των Κυκλάδων τον ενθουσίασε. 

 

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Γερμανός πρεσβευτής Ερνστ Ράιχελ, βρέθηκε στη Δήλο και στη Μύκονο. Σε σχετική ανάρτηση του εξέφρασε το θαυμασμό του για την ιερή νησίδα της αρχαιότητας, γράφοντας: «Είναι εκπληκτικό πώς το μικρό νησί της Δήλου ήταν ένα σημαντικό θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο στην αρχαιότητα», ενώ δεν παρέλειψε και την αναφορά του στον Πέτρο, τον πελεκάνο-μασκότ της Μυκόνου.

 

Όπως και να ‘χει, η διαπίστωση είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματική: μάλλον δεν υπάρχουν πολλά καλύτερα μέρη στον πλανήτη από την Ελλάδα για να υπηρετεί ένας ξένος διπλωμάτης, είτε υπάρχει πανδημία, είτε όχι…

 

Δείτε τις αναρτήσεις των δύο πρεσβευτών:

 

{https://twitter.com/USAmbPyatt/status/1398688189116829696}

 

{https://twitter.com/ReichelErnst/status/1398218962354196483}

 

{https://twitter.com/ReichelErnst/status/1398519218467971078}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.