ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το μεταρρυθμιστικό «καψόνι» του Μητσοτάκη 

Το μεταρρυθμιστικό «καψόνι» του Μητσοτάκη  Κύριο

11:49 - 18 Ιουν 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η «μητέρα των μαχών» για το εργασιακό έληξε δίχως να ανοίξει μύτη και όπως αποδείχθηκε, μεγαλύτερη ήταν η δοκιμασία για την αντιπολίτευση και τους συνδικαλιστές, που δεν μπόρεσαν να μαζέψουν κόσμο στις κατά τα άλλα μαχητικές διαδηλώσεις, παρά για την κυβέρνηση.

Κατόπιν αυτών, φαίνεται ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πιέζει τον Τσίπρα, τη Φώφη και τους λοιπούς, σε αυτήν την πολιτική παραδοξότητα που παρακολουθούμε και που μοιάζει περίπου με καψόνι του Πρωθυπουργού στους πολιτικούς του αντιπάλους. 

 

Σύμφωνα με λοιπόν με τα όσα διαμηνύονται από το Μέγαρο Μαξίμου, «στο καπάκι» του εργασιακού έρχονται τις επόμενες ημέρες δύο ακόμη νομοσχέδια που θα φανεί αν θα ξεσηκώσουν τον κόσμο, ή αν θα περάσουν κι αυτά άνετα κι ωραία. 

 

Το ένα είναι εκείνο για την μεταρρύθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την αξιολόγηση των καθηγητών και το άλλο για την μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης, με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα. 

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τα δύο νομοσχέδια θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης και θα έχουν ψηφιστεί προτού διακόψει η Βουλή τις εργασίες της για τις λίγες εκείνες εβδομάδες του Αυγούστου. 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.