ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο ανασχηματισμός στον «πάγο», οι υπουργοί παίρνουν ανάσες

Ο ανασχηματισμός στον «πάγο», οι υπουργοί παίρνουν ανάσες Κύριο

11:20 - 23 Ιουν 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Καθώς τα σενάρια του ανασχηματισμού έχουν πλέον και (ημιεπισήμως) παγώσει, αν όχι ματαιωθεί, κάποια συμπεράσματα αρχίζουν και προκύπτουν από τη συζήτηση που έτσι κι αλλιώς γινόταν στο παρασκήνιο και λίγο πολύ και στο προσκήνιο.

 

Τα συμπεράσματα αυτά έχουν να κάνουν με τις αξιολογήσεις των υπουργών, οι οποίες προκύπτουν και από τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου. 

 

Πέραν του Χρυσοχοΐδη ο οποίος για κάποιους είχε πέσει στη βαθμολογία, αλλά ανέκαμψε μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, δυό-τρεις ακόμη υπουργοί φαίνεται ότι θα ήταν μάλλον απίθανο να μετακινηθούν τώρα ή έστω σε μερικές εβδομάδες. 

 

Μεταξύ αυτών, η Νίκη Κεραμέως. Στο υπουργικό της Τετάρτης η υπουργός Παιδείας παρουσιάζει το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, το οποίο θα πρέπει να υποστηρίξει μέχρι τέλους και έως την ψήφιση του. Άρα, δεν θα μπορούσε να φύγει. 

 

Ο άλλος είναι ο Χατζηδάκης, ο οποίος μόλις ξεμπέρδεψε με συνοπτικές διαδικασίες με το εργασιακό και συνεχίζει με τις αλλαγές του συστήματος επικουρικής ασφάλισης. Ούτε αυτός φεύγει. 

 

Έπειτα υπάρχει η Λίνα Μενδώνη για την οποία πολλά ακούγονταν, την είχε στη μπούκα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει την απόλυτη στήριξη του Μητσοτάκη, για πολλούς και διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και η συμβολή της στο ξεμπλοκάρισμα του Ελληνικού. 

 

Φαίνεται τελικά, ότι ο ένας υπουργός για τον οποίο αναζητείται κάθε τόσο ευκαιρία για την μετακίνηση του είναι ο Κικίλιας. Στο Μαξίμου ξέρουν ότι η περισσότερη δουλειά για την διαχείριση της πανδημικής κρίσης έχει γίνει από άλλους, αλλά σε προηγούμενη φάση θα ήταν αδύνατον να μετακινηθεί ο υπουργός από αυτή τη θέση. Με βάση όμως τις πληροφορίες που διακινούνται, αν  και όποτε γίνει ανασχηματισμός, η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Υγείας πρέπει να θεωρείται δεδομένη…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.