ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί «ταβανιάζουν» οι εμβολιασμοί

Γιατί «ταβανιάζουν» οι εμβολιασμοί Κύριο

11:47 - 02 Ιουλ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η φάση στην οποία βρισκόμαστε δεν θέλει και πολλή σκέψη. Η απειλή του νέου πανδημικού κύματος είναι εδώ, η ινδική μετάλλαξη έχει έλθει και στην Ελλάδα, τα κρούσματα αυξάνονται και τα μισά εντοπίζονται στην Αττική.

Υπό αυτές τις συνθήκες, στο Μέγαρο Μαξίμου η ανησυχία δεν κρύβεται. Κάπου εδώ ο ρυθμός των εμβολιασμών «ταβανιάζει» και η εξήγηση είναι απλή. Με περίπου τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες πλήρως εμβολιασμένους και σχεδόν πέντε με τουλάχιστον πρώτη δόση, φτάνουμε στον σκληρό πυρήνα των επιφυλακτικών/φοβισμένων αλλά και ψεκασμένων. Πώς κατανέμονται αυτοί, δύσκολο να καταγραφεί. Πώς πείθονται; Ακόμη πιο δύσκολο να το πούμε. 

 

Παρακολουθώντας όμως τον νέο κύκλο συζήτησης και τα «ναι, αλλά…» για τα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών των ανεμβολίαστων ή της ενισχυμένης ελευθερίας των εμβολιασμένων, καταλαβαίνει κανείς ότι άκρη δε βγαίνει. 

 

Κάπου εδώ φαίνεται πως εξαντλούνται δε και τα μέσα που διαθέτει η κυβέρνηση, με τελευταίο στάδιο, ίσως, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων ομάδων, κατά βάση των υγειονομικών. 

 

Από εκεί και μετά, είναι μάλλον θέμα τύχης. Εκτός αν σε μερικές εβδομάδες πέσει πανικός στους ανεμβολίαστους από την νέα έξαρση και τρέξουν…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.