ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβόλια αντί οικονομικών ενισχύσεων Κύριο

08:50 - 05 Ιουλ 2021
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Τι να σημαίνουν άραγε οι δηλώσεις διαφόρων υπουργών ότι “λεφτά δεν υπάρχουν για ενισχύσεις”; Προφανώς υπονοούν ότι η οικονομία δεν μπορεί να ξανακλείσει, νέο lockdown δεν θα γίνει διότι δεν το αντέχει η οικονομία και εφόσον προσφέρεται η επιλογή του εμβολιασμού, πρέπει να πάνε όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν.

Οι κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη θεωρούν ότι οι οικονομίες δεν χρειάζεται να ξανακλείσουν εφόσον υπάρχουν εμβόλια και στο πλαίσιο αυτό δεν αναγνωρίζουν στις χώρες μελή της ΕΕ τις δαπάνες στήριξης των εισοδημάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν καθόλου ενισχύσεις για κάποιους κλάδους σημαίνει όμως ότι δεν θα πληρώνεται κάποιος από το κράτος επειδή η επιχείρηση που δούλευε έχει κλείσει με κυβερνητική απόφαση.

Αυτό λένε ότι δεν θα συμβεί. Και πράγματι δεν θα συμβεί εάν δεν υπάρξει νέο κύμα πανδημίας που θα επιβάλει ξανά το κλείσιμο των οικονομιών.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση λέει, "αντί για λεφτά σας δίνω εμβόλια" και ενδεχομένως σύντομα να ακούσουμε οτι για όσους δικαιούνται οικονομική υποστήριξη θα υπάρχει η προυπόθεση του εμβολιασμού. Όποιος δεν εμβολιάζεται δεν θα διακιούται οικονομικής υποστήριξης.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ο καθένας πρέπει να προσαρμοστεί και η προσαρμογή απαιτεί την περαιτέρω αύξηση των εμβολιασμών. Θα μας πάρει καιρό όμως και μέχρι να συμβεί υπάρχει ο κίνδυνος νέων πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων. Εξ ου και η αγωνία όλων των κυβερνήσεων και η πίεση στους αρνητές εμβολίων να εμβολιαστούν. Δεν θα είναι εύκολο αλλά τελικά θα συμβεί, είτε με τα εμβόλια, είτε με την επέκταση της πανδημίας στους ανεμβολίαστους, η ανοσία της αγέλης θα επιτευχθεί στο τέλος, με μικρότερο ή μεγαλύτερο κόστος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 09 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.