ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πόσο πρέπει να πανηγυρίζουμε για την «απόβαση» Βρετανών τουριστών; 

Πόσο πρέπει να πανηγυρίζουμε για την «απόβαση» Βρετανών τουριστών;  Κύριο

14:10 - 09 Ιουλ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εξαιρετικά δύσκολες εξισώσεις έχει να λύσει η κυβέρνηση στην καρδιά του καλοκαιριού και μάλλον χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις και αποφυγή αλόγιστου ρίσκου.

 

Από τη μία έχουμε την ανησυχτική αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού. Από την άλλη, έχουμε τον αγώνα για αύξηση των εμβολιασμών, που είναι η μία και μοναδική λύση, αλλά δεν φαίνεται να το συμμερίζονται όλοι όσοι θα έπρεπε. 

 

Και όσο συμβαίνουν αυτά, κάποιοι πανηγυρίζουν επειδή η άρση της καραντίνας για τους Βρετανούς που επιστρέφουν στη χώρα τους από ταξίδια στο εξωτερικό, έχει εκτινάξει τις κρατήσεις και έτσι οι επισκέπτες από τη Βρετανία αναμένονται στην Ελλάδα κατά χιλιάδες τις επόμενες εβδομάδες. 

 

Το θέμα είναι ότι στη Βρετανία σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού και τις τελευταίες ημέρες όλοι πανηγυρίζουν κατά χιλιάδες, ο ένας πάνω στον άλλον, την πρόκριση της Εθνικής τους στον τελικό του euro. Υπό αυτή τη συνθήκη, δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε, αλλά να ανησυχούμε. 

 

Και πιθανώς θα έπρεπε να αναπροσαρμοστεί το σχέδιο για την υποδοχή τουριστών. Π.χ. να επιτρέπονται αφίξεις μόνο για εμβολιασμένους - με δύο δόσεις, όπου αυτό απαιτείται. Κι ας έλθουν λιγότεροι...

Τελευταία τροποποίηση στις 14:24 - 09 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.