ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πού είδε τη σεξιστική επίθεση η Φώφη Γεννηματά;

Πού είδε τη σεξιστική επίθεση η Φώφη Γεννηματά; Κύριο

10:53 - 26 Αυγ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ένα από τα θέματα που πυροδότησαν την σύγκρουση στη Βουλή την Τετάρτη ήταν τα εναέρια μέσα και πώς αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Πρωτοστάτησε σε αυτό η Φώφη Γεννηματά. Στην απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κ. Γεννηματά, έχοντας διατελέσει αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, θα έπρεπε να γνωρίζει πως τα εναέρια μέσα δεν είναι δυνατόν να πετούν αδιάκοπα, καθώς χρειάζονται κάποιες ώρες για τη συντήρηση τους. 

 

Σε αυτό η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ «είδε»… σεξιστική επίθεση. Και είπε μεταξύ άλλων ότι ο Πρωθυπουργός «υπέπεσε σε ένα πραγματικό ατόπημα στη δευτερολογία του εναντίον μου. Προσπαθώντας να υποτιμήσει τα όσα έλεγα. Προσπαθώντας να πει ότι δεν καταλαβαίνω και ότι ως άνδρας οφείλει να εξηγήσει στη γυναίκα αυτά που δεν καταλαβαίνει».

 

«Είναι προφανές, ότι κάθε φορά που στριμώχνεται χάνει την αστική του ευγένεια», συνέχισε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και προσέθεσε και αυτό: «Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης λέγεται mansplaining και θα πρέπει να το κατανοήσει και με την πρώτη ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη».

Ο αγγλικός όρος προέρχεται από το συνδυασμό του man και του explaining και υποδηλώνει ότι ο άνδρας ως εξυπνότερος θεωρεί ότι εξηγεί στη γυναίκα κάτι που εκείνη δεν καταλαβαίνει. 

 

Ομολογουμένως πολύ σύνθετος ο συλλογισμός της κ. Γεννηματά, αλλά μάλλον εντελώς άστοχος…

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.