ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης πρόεδρος στον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης πρόεδρος στον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων Κύριο

10:37 - 14 Σεπ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης είναι ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (πρώην Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων) του υπουργείου Πολιτισμού.

O γνωστός πολιτικός μηχανικός - συγκοινωνιολόγος, πολιτικά ενεργός τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Κεντροαριστερας και κατά περιόδους συνεργάτης - αρθρογράφος του reporter.gr, διαθέτει μακρά εμπειρία σε επιτελικές θέσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, έχει μεταρρυθμιστικά διαπιστευτήρια και αναλαμβάνει τον Οργανισμό σε μια κρίσιμη στιγμή. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, στόχος του θα είναι ο εκσυγχρονισμός του ΟΔΑΠ, η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής, η εξωστρέφεια και ένα συνολικό rebranding των ελληνικών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, με γνώμονα την υψηλή αισθητική και εργαλείο την αξιοποίηση ψηφιακών μέσων.

 

Σημειώνεται ότι ο Ο.Δ.Α.Π. είναι το σημαντικότερο  αναπτυξιακό εργαλείο του υπουργείου Πολιτισμού και διαχειρίζεται το σύνολο των εσόδων από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας.

 

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος και διευθυντής των Υπουργείων Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μακεδονίας - Θράκης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και πολλών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και δημόσιων φορέων. Την περίοδο 2002-2004, κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ήταν διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και μέλος της «Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων».

 

Στον ιδιωτικό τομέα έχει θητεύσει ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος διοίκησης μεγάλων εισηγμένων εταιρειών του κατασκευαστικού και ενεργειακού τομέα, καθώς και του τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών ανάπτυξης και επενδύσεων. Έχει πλούσια αρθρογραφία σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τα τελευταία 25 χρόνια και έχει γράψει πέντε βιβλία πολιτικών και επιστημονικών δοκιμίων. 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:06 - 14 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.