ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Βορίδης συμφωνεί: Ο Τσίπρας δεν θα περνούσε τις εξετάσεις πολιτογράφησης

Ο Βορίδης συμφωνεί: Ο Τσίπρας δεν θα περνούσε τις εξετάσεις πολιτογράφησης Κύριο

14:01 - 21 Σεπ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με το κλείσιμο και της εφετινής ΔΕΘ, τα όσα ακούστηκαν και τα όσα ακολούθησαν, η πολιτική επικαιρότητα επιστρέφει σε πιο χαλαρούς και κάπως βαρετούς ρυθμούς.

 

Έτσι, μέχρις ότου προκύψει κάποιο επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης, το ενδιαφέρον προξενείται από κάποιες ατάκες, λιγότερο ή περισσότερο επιτυχημένες, που μπορεί να ακουστούν σε κάποια ραδιοφωνική ή τηλεοπτική συνέντευξη. 

 

Μία τέτοια ακούστηκε την Τρίτη το πρωί από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση ιθαγένειας είναι τόσο δύσκολες που ούτε ο ίδιος δεν θα περνούσε. Το λες και γκάφα, αφού τα σχόλια είναι αναπόφευκτα.

 

Η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών ήταν αναμενόμενη μεν, εύστοχη δε: «Αν το λέει ο ίδιος συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα, όχι προς τις εξετάσεις και θα σας πω γιατί. Το 72% των αιτούντων πολιτογράφησης αλλοδαπών, πέρασε τις εξετάσεις. Αν ο κ. Τσίπρας δεν θα τις πέρναγε αυτό μας λέει κάτι για το επίπεδο του κ. Τσίπρα, όχι για το επίπεδο των εξετάσεων και τη δυσκολία τους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.