ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ας ρωτήσουν τον Μπένο και για την Κρήτη

Ας ρωτήσουν τον Μπένο και για την Κρήτη Κύριο

12:06 - 30 Σεπ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο σεισμός είναι ως γνωστόν μία φυσική καταστροφή με πολλές ιδιαιτερότητες και διαφορές από άλλες, όπως π.χ. οι πυρκαγιές ή οι πλημμύρες. Σε αντίθεση με αυτές, δυνατότητες πρόληψης και αποτροπής δεν υπάρχουν (αν εξαιρέσει κανείς την πάταξη των αυθαιρεσιών στη δόμηση), αντιθέτως όλα κρίνονται από τις εκ των υστέρων παρεμβάσεις των κρατικών υπηρεσιών και δομών.

Στην περίπτωση του πρόσφατου σεισμού στην Κρήτη, η κυβέρνηση αντέδρασε γρήγορα, σε πρώτο όμως επίπεδο, με την χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης 20.000 ευρώ, και της επιπλέον στεγαστικής συνδρομής των 14.000 ευρώ και των 6.000 ευρώ της κρατικής αρωγής. 

 

Δεν τα λες ευκαταφρόνητα αυτά τα ποσά, ωστόσο γεννιέται μία απορία, ως προς το τι μπορούν οι πληγέντες να κάνουν με αυτά. 

 

Όπως αναφέρουν έμπειροι πολιτικοί παράγοντες, η δυνατότητα της κυβέρνησης να μοιράζει χρήματα είναι μεν αξιοσημείωτη, όμως το κρίσιμο στην προκειμένη περίπτωση είναι τι θα γίνει με τη στέγαση των πληγέντων κατά των διάστημα των επόμενων εβδομάδων και μηνών. 

 

Θα μπορούσαν ίσως οι αρμόδιοι να ρωτήσουν (και) για αυτά τον Σταύρο Μπένο, ο οποίος έχει την εμπειρία από τους σεισμούς της Καλαμάτας…

Τελευταία τροποποίηση στις 14:46 - 30 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.