ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ερωτήματα Βενιζέλου για την πανδημία με αιχμές για κυβέρνηση και επιτροπή ειδικών

Ερωτήματα Βενιζέλου για την πανδημία με αιχμές για κυβέρνηση και επιτροπή ειδικών Κύριο

14:43 - 04 Οκτ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ενώ η Ελλάδα είναι καταφανώς χωρισμένη στα δύο από επιδημιολογικής άποψης, η ανησυχία για την εξέλιξη στη Βόρειο Ελλάδα είναι έντονη.

Κάποιοι μάλιστα ήδη προειδοποιούν για επανάληψη της κρίσης του 2020. Μεταξύ αυτών ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος μίλησε τη Δευτέρα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και δεν περιορίστηκε στην εκδήλωση ανησυχίας, αλλά προχώρησε και σε κάποια ερωτήματα, με αφορμή την διαχείρηση από την κυβέρνηση. Υπενθύμισε τις περυσινές προειδοποιήσεις του, που δυστυχώς επαληθεύτηκαν και σημείωσε: «Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, τώρα βλέπω ότι ανακοινώνεται ότι η παρέλαση και ο εορτασμός θα γίνει άνευ διακρίσεως για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Λοιπόν, δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα, δεν μπορεί να είμαστε εμείς αυτή τη στιγμή με 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων και η Πορτογαλία με 2 νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γερμανία με 4. Είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο».

 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «οφείλει η ιατρική κοινότητα επειγόντως, σήμερα, να μας πει τι σημαίνει, γιατί έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό θανάτων εμείς».

 

«Το πρόβλημα είναι οι εμβολιασμοί, είναι οι ΜΕΘ, ποιο είναι το πρόβλημα;», αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και κάλεσε την επιστημονική κοινότητα «να μας πει τι συμβαίνει στη χώρα, γιατί είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες σε θανάτους στην Ευρώπη, γιατί έχουμε τόση διαφορά». 

 

«Κάτι συμβαίνει», συνέχισε και επισήμανε, με μία σαφή αιχμή για τα όσα συμβαίνουν και στο πολιτικό πεδίο: «Δεν μπορεί στη φάση αυτή να έχουμε αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλαγή στην προεδρία του ΕΟΔΥ, ακύρωση της Επιτροπής των Ειδικών, των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων».

 

«Χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, η επιστήμη να μην πολιτεύεται, να μην κρύβει τα λόγια της, να πει την αλήθεια. Μετά θα πάρουν πολιτικές αποφάσεις τα πολιτικά όργανα εκτιμώντας την οικονομία, τον τουρισμό, όλα τα άλλα», ανέφερε εμφατικά ο κ. Βενιζέλος. 

 

Μπορεί να στοιχηματίσει κανείς αν θα λάβει απαντήσεις…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.