ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Από τις πυρκαγιές στις πλημμύρες, τι έχει γίνει; 

Από τις πυρκαγιές στις πλημμύρες, τι έχει γίνει;  Κύριο

11:09 - 11 Οκτ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το καλοκαίρι και έπειτα από τις καταστροφές πυρκαγιές, φάνηκε πως η κυβέρνηση «βραχυκύκλωσε», ο Πρωθυπουργός ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, παραδέχθηκε ότι υπήρχαν ολιγωρίες και ελλιπής προετοιμασία και ακούστηκαν πολλά για όσα θα πρέπει να αλλάξουν.

Αλλαγές διοικητικές έγιναν, ένα νέο υπουργείο δημιουργήθηκε και όλα αυτά συνοδεύονταν από τις όχι και τόσο παρακινδυνευμένες προβλέψεις, ότι η επόμενη κρίση θα έλθει με τις πρώτες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες. 

 

Αυτό ακριβώς συνέβη. Το θέμα είναι αν στους δύο μήνες που μεσολάβησαν από τις πυρκαγιές, έγιναν όσα ήταν ανθρωπίνως δυνατά, ώστε τουλάχιστον να μετριαστούν οι επιπτώσεις των πλημμυρών. 

Κατά τα όσα καταγγέλονται από τις πολύπαθες περιοχές, τα προβλήματα είναι πάνω - κάτω τα ίδια. Και από τις απαντήσεις των αρμοδίων, οι οποίες διατυπώνονται σε πνεύμα «ναι, αλλά πριν ήταν πολύ χειρότερα», «η αρμοδιότητα είναι στους δήμους ή στην περιφέρεια» ή «τώρα ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα», καταλαβαίνει κανείς ότι βρισκόμαστε περίπου στα ίδια. 

 

Φυσικά, μοιράζονται και πάλι κάποια εκατομμύρια. Μόνο που τα χρήματα από μόνα τους, ούτε αντιπλημμυρικές ιδιότητες έχουν, ούτε πυροσβεστικές…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.