ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει ο Παπανδρέου (αν είναι υποψήφιος);

Γιατί θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει ο Παπανδρέου (αν είναι υποψήφιος); Κύριο

10:25 - 18 Οκτ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα εσωκομματικά του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ και των παραφυάδων του έχουν πάντοτε ένα ενδιαφέρον και συχνά πολλά από αυτά οφείλουν να εξετάζονται και από ψυχολογικής απόψεως.

Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην κούρσα διαδοχής της Φώτης Γεννηματά, δείχνουν ότι παρά τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος, ίσως να υπάρχει μία δυναμική που να επηρεάζει γενικότερα τις πολιτικές εξελίξεις. 

 

Παρά ταύτα, υπάρχει μία μεγάλη δόση παραδοξότητας. Ένα θέμα είναι το πλήθος των υποψηφιοτήτων. Ένα άλλο, η παράμετρος «Παπανδρέου». 

 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ και πρώην Πρωθυπουργός οφείλει να θυμάται κανείς ότι σήμερα εμφανίζεται ως πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ (μίας από τις παραφυάδες του ΠαΣοΚ, που λέγαμε), του κόμματος δηλαδή που δημιούργησε όταν δεν μπορούσε να συνεχίσει να συνυπάρχει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο κόμμα που δημιούργησε ο πατέρας του. 

 

Τώρα ο Παπανδρέου φέρεται ως πιθανός υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. 

Ασχέτως του τι θα αποφασίσει, πάντως, είναι αισθητό ότι και μόνο το όνομα Παπανδρέου ενεργοποιεί αντανακλαστικά σε κάποια μερίδα ψηφοφόρων. 

 

Ωστόσο, οφείλει κανείς να αναρωτηθεί. Από πού και ως πού προεξοφλείται ότι αν ο Παπανδρέου είναι υποψήφιος, θα κερδίσει κιόλας; 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 18 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.