ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το αιχμηρό σχόλιο του Βενιζέλου για το ΚΙΝΑΛ

Το αιχμηρό σχόλιο του Βενιζέλου για το ΚΙΝΑΛ Κύριο

14:17 - 18 Οκτ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οι παρεμβάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεχίζουν να ακούν επιρροή και να συζητούνται και με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, ορισμένοι έχουν αρχίσει να κάνουν σενάρια.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, αλλά σημείωσε ότι έχει λόγο, αλλά δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή και προσέθεσε ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο: «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι βασική προϋπόθεση για να κάνει κανείς πολιτική είναι να διατηρεί τη σοβαρότητά του και ως εκ τούτου εύχομαι καλή επιτυχία στη διαδικασία που, κατά το καταστατικό του, οργανώνει τώρα το ΚΙΝΑΛ».

 

Ένα ερώτημα πάντως εξακολουθεί να τίθεται και είναι αν του λείπει η Βουλή. 

 

Ως προς αυτό, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Τιμώ τη Βουλή και το κοινοβουλευτικό σύστημα απολύτως, αλλά προσωπικά εμένα δεν μου λείπει, όχι. Δεν λέει κανείς ότι μου λείπει εμένα η Βουλή, είναι πολλοί οι συνάδελφοί σας και άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν την καλοσύνη να λένε ότι εγώ λείπω από τη Βουλή, αυτό είναι κάτι άλλο, καλοσύνη τους που το λένε, αλλά αυτά που κάνω εμένα με ικανοποιούν πάρα πολύ. Γιατί  αυτή τη στιγμή, πρώτον, έχω γυρίσει στα μαθήματά μου στο πανεπιστήμιο, το συγγραφικό μου έργο δεν το σταμάτησα ποτέ, το συνεχίζω πιο έντονα, το ερευνητικό. Ο Κύκλος κάνει ό,τι μπορεί παρεμβαίνοντας σε όλα τα κρίσιμα θέματα και έχω και το επάγγελμά μου επιπλέον, του πανεπιστημιακού επαγγέλματός μου, είμαι και ένας ενεργός δικηγόρος στα θέματά μας, δεν είναι μία καθημερινή δικηγορία των δικαστηρίων, αλλά πάντως και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να έχει κανείς στο απόθεμά του. Εγώ ποτέ δεν δήλωσα ότι είμαι επαγγελματίας πολιτικός της μονοκαλλιέργειας της πολιτικής ή των κληρονομικών δικαιωμάτων,  ξεκίνησα από την κοινωνία, το πανεπιστήμιο, την εργασία μου, την επιστήμη μου και δεν την εγκατέλειψα ποτέ, γιατί πιστεύω ότι ο πολιτικός πρέπει πρωτίστως να είναι ένας πολίτης με όλες τις διαστάσεις που έχει η έννοια αυτή».

 

Σαφής η τοποθέτηση, μάλλον σαφείς και οι αιχμές, εν αναμονή της επόμενης παρέμβασης…

Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 18 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.